Maak van 2016 jouw jaar, zonder doelen te stellen...

Nieuws

Het einde van het jaar is niet alleen de tijd van Sinterklaas en kerst maar ook van het terug kijken; zijn mijn wensen het afgelopen jaar uitgekomen en van het vooruit kijken; wat zijn mijn dromen voor het nieuwe jaar. Ik werd altijd kriegel als ik rond deze tijd vragen kreeg over wat mijn doelen of plannen waren met mijn praktijk voor het aankomende jaar. Het beste wat ik dan kon bedenken was: “gewoon” of zoveel mogelijk mensen echt helpen, in de flow blijven.

Maar als iemand mij vroeg wat mijn dromen waren voor mijn praktijk vertelde ik honderd uit en had ik prachtige ideeën en grote idealen. Dan werd ik blij en stond ik te stralen.

Na veel frustratie heb ik het de afgelopen jaar geleerd hoe ik mijn dromen op de manier die bij mij past kan verwezenlijken, zonder “smart doelen” te stellen….

Niet van de doelen wel van de dromen.
Jaren lang heb ik me verzet tegen doelen stellen en zeker tegen “smart doelen”. In mijn ogen was het iets voor mannen in maatpakken en hoorde het in de zakenwereld thuis, niet in mijn praktijk.
Het enige moment dat ik een doel stelde was bij de intake met een cliënt, want daar geloof ik dan weer wel heilig in. Tijdens mijn lessen vertelde ik altijd dat een kind zich van nature blijft ontwikkelen. Je kunt als coach of therapeut dus altijd iets zien waar je een kind mee verder kunt helpen. Maar wil je echt helpen dan is het voor het zelfvertrouwen van je cliënt belangrijk dat je op tijd stopt zodat deze ervaart dat ze het (weer) zelf kan.

Als het over dromen gaat voel ik de vrijheid en gaat mijn creativiteit stromen.

Als het over doelen gaat voel ik me ingeperkt en heb ik de overtuiging dat ik protocollen moet volgen en dat ik het niet op mijn manier kan doen.
Talent is altijd mijn startpunt; ik geloof in de aangeboren talenten en weet dat mensen het meest voor elkaar krijgen als ze bij hun eigen talenten beginnen. Als dat het startpunt is bij alles wat ze doen krijgen ze meer voor elkaar dan ze zelf denken.

In dit geval kan het betekenen dat je bij je dromen begint.
Dat je hier echt aandacht aan besteed. Dat je het vage beeld of gevoel laat groeien tot een steeds concreter beeld waar je bijvoorbeeld een moodboard van maakt. Of als je een echte doener bent…….begin je bij de actie.

Zo maak je 2016 jouw jaar.
Als jij niet blij wordt van de vraag wat jouw doelen zijn voor 2016 kijk dan welke van de volgende vragen wel bij jou passen en waar je meteen antwoord op kan geven:
– Wat wil jij te weten komen of echt gaan snappen in 2016 ?
– Wat ga jij doen in 2016 ? Waar ga jij je energie in steken ?
– Wat zijn jouw dromen voor 2016 ?
Besteed hier aandacht aan en hou dit het hele jaar voor ogen.

Wil jij dat 2016 echt jouw jaar wordt en wil je leren hoe je dit kunt doen op een manier die echt bij jou past ?

Dan organiseer ik in januari speciaal voor jou een workshop waarin je op het einde van de dag helder hebt waar jij eind 2016 wilt staan met je praktijk. Je hebt inzicht in hoe jij het hele jaar verbonden blijft met je droom en hoe je hier gedurende het hele jaar stappen kunt zetten om je droom nu echt te verwezenlijken. Dit alles vanuit jouw talenten en niet vanuit hoe het hoort.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier