Positieve interventie november

Nieuws

Binnen therapie en coaching wordt er veel gepraat en geluisterd. Toch levert het vertelde verhaal niet altijd de aanknopingspunten op waar jij en je cliënt op hopen. De positieve interventie van november laat zien hoe je op een speelse manier “een andere kant” van het verhaal naar boven krijgt.

Het belang van een andere kijk op het verhaal
Als de cliënt steeds op dezelfde manier zijn verhaal vertelt over -hoe het nu gaat- of -de problemen- waar hij  tegen aan loopt. Zit in dat verhaal meestal het probleem opgesloten en niet de oplossing.
Op hersenniveau betekent dit, dat steeds “dezelfde hersensporen” worden gevolgd en dat er geen nieuwe verbindingen worden aan gemaakt.  Het zijn juist deze verbindingen die nieuwe inzichten geven en tot oplossingen leiden.
 

Vertel dobbelstenen
Vertel dobbelstenen, zijn dobbelstenen met aan elke zijde van de dobbelsteen een afbeelding. Je laat de cliënt met alle dobbelstenen gooien. Hij bepaalt de volgorde van de dobbelstenen en jij laat aan de hand van de afbeeldingen, vertellen wie hij is….. of waar hij tegen aan loopt. Jullie zullen beiden versteld staan over de bijzondere verhalen en de nieuwe aanknopingspunten.


Andere variaties
Je kunt ook:
  • De cliënt zijn verhaal laten vertellen aan de hand van een of twee dobbelstenen.
  • Als therapeut de volgorde bepalen van de stenen.
  • Alle op “rij liggende stenen” een kwartslag draaien om het verhaal letterlijk van een andere kant te laten vertellen.
  • De eerste steen weer laten  aansluiten op de laatste, om je cliënt instaat te stellen zijn verhaal verder te ontwikkelen.
  • Vooraf een thema te geven waarover je cliënt gaat vertellen.

Wil jij deze - vertel dobbelstenen-  gratis ontvangen ?

Ja, je kunt deze vertel dobbelstenen gratis ontvangen als je deze blog deelt met jouw netwerk en jij….of iemand uit je netwerk zich aanmeldt voor de workshop talent ontdekken.

Tijdens deze workshop leer je hoe jij en je cliënten contact kunnen maken met je eigen aangeboren kracht. Op deze dag deel ik graag nog een aantal van zulke praktische interventies, als hierboven beschreven. (Geef op het aanmeldingsformulier in het vakje opmerkingen, waar je het bericht hebt gedeeld en dat je gratis de -vertel dobbelstenen- wil ontvangen.)

Daarnaast levert het studiepunten op voor je beroepsvereniging.
 
In het geval dat je een collega hebt verwezen die zich aanmeld, stuur je mij een mailtje en ik geef hem of haar de -vertel dobbelstenen- mee voor jou. (nelly@talentwoman.nl)
Hier vind je het aanmeldingsformulier